м.Київ, проспект Валерія Лобановського 17, тел./факс.: (044) 273-34-33, тел.моб.: (050) 759-73-73

Новини
04/23/2021 - 11:20

 Стежити потрібно не тільки за зубами, а ще й за старими пломбами, вони запросто можуть прийти в непридатність.

Видалення зубів мудрості

Видалення зубів мудрості

Зуби мудрості - восьмі за рахунком в зубному ряду. Вони прорізуються у нас останніми, після всіх інших, у віці від 16-ти до 30-ти років, а іноді і пізніше - у зовсім дорослих (мудрих) людей. Тому і отримали назву «вісімки».

Іноді зуби мудрості не прорізуються взагалі, залишаючись в кісткі щелепи. Такі зуби називаються - ретеновані. Або прорізуються, але не повністю, тоді це - «напівретеновані» зуби мудрості.

Досить часто процес появи зубів мудрості «на світ» супроводжується певними труднощами, такими як запалення ясен в області цього зуба, хворобливими відчуттями або навіть сильними болями, що не дозволяють відкрити рот. Це відбувається тому, що через відсутність достатнього місця в зубній дузі, зуби мудрості займають неправильне положення в щелепи. Так верхні зуби мудрості можуть прорізатися в щічну сторону і травмувати щоку.

А нижні - можуть розташовуватися під неправильним кутом, через що в щілину між сьомим і восьмим зубом потрапляє їжа і починається перикороніт - процес запалення тканин ясен близько зуба мудрості, з'являється біль, утворюється карієс. Як правило, такі зуби підлягають видаленню.

З відео ролика, розташованого нижче, ви дізнаєтеся, які проблеми можуть викликати зуби мудрості:

https://www.youtube.com/watch?v=gK6qGhhXfZU

Далі ми розглянемо безпосередньо процес видалення ретинованого зуба мудрості в нашій клініці.

Описание: http://palmyra.net.ua/IMG/111.gif

Для визначення положення зуба мудрості найбільш інформативним методом діагностики є тривимірна комп'ютерна томографія щелеп. Це дослідження дозволяє уточнити анатомію самого зуба - форму і кількість коренів, а також його положення по відношенню до таких важливих анатомічних структур, як нижньоальвеолярного нерву на нижній щелепі, гайморова пазуха на верхній щелепі. Ці знання важливі для планування операції, попередження можливих ускладнень.

Вся операція з видалення ретенованого зуба мудрості відбувається під місцевою анестезією і починається з визначення доступу до зуба.

Потім викроюється слизисто-надкістковий клапоть трикутної форми.

Далі машинним способом, за допомогою хірургічної фрези, і ультразвукової пилки (п'єзохірургія), видаляється кісткова тканина над зубом мудрості і потім, по частинах або цілком, не травмуючи решту кістки, видаляється сам зуб.

Після цього на клапоть накладаються шви, призначаються антибактеріальні препарати.

Важливим моментом є те, що для проведення операції з видалення ретенованого зуба, пацієнту не потрібно лягати на тривалий час в стаціонар.

На цьому відео показано, як правильно видаляти проблемний зуб мудрості:

https://www.youtube.com/watch?v=OjvjHKo3bUg

Підводячи підсумок, хочеться сказати, що кваліфікація і досвід фахівців нашої клініки дозволяє гарантувати Вам відмінну якість проведеного лікування і рішення всіх Ваших проблем, пов'язаних з хірургічної стоматологією.

Описание: D:\Work\Med Beauty\МАРКЕТИНГ МЕД БЮТИ не видаляти\Фото співробітників\Кабинет хир..JPG       

Ви можете записатися на прийом, зателефонувавши за телефонами:
тел./факс. (044)273-34-33, моб. (050)759-73-73, (067) 101-99-47