м.Київ, проспект Валерія Лобановського 17, тел./факс.: (044) 273-34-33, тел.моб.: (050) 759-73-73

Новини
04/23/2021 - 11:20

 Стежити потрібно не тільки за зубами, а ще й за старими пломбами, вони запросто можуть прийти в непридатність.

У яких випадках потрібно видаляти зуби мудрості

У яких випадках потрібно видаляти зуби мудрості

У яких випадках потрібно видаляти зуби мудрості

Зуб мудрості в стоматології називається «вісімкою» або «третій моляр". Період прорізування його зазвичай від 17-25 років.

Звідки пішла поширена думка про те, що вісімки необхідно видаляти?

У всіх людей вони прорізуються по-різному: у одних швидко, у інших довгостроково і болісно. Це пов'язано з тим, що у кожної людини різна будова і розмір щелепи. При дуже маленькою щелепи, зуб мудрості може не прорізатися зовсім або буде прорізатися дуже довго і повільно відсувати інші зуби, звільняючи собі місце. Таким чином, прорізування може затягнутися до декількох років і буде протікати з болями і ускладненнями.

Зуб мудрості може викликати різні ускладнення, найбільш поширеним з них є запалення. Як правило, при прорізуванні запалюються тканини, які розташовані біля нього, в результаті чого розвивається хвороба під назвою перикороніт. Це процес, в свою чергу, може ускладнитися абсцесом, флегмоною, лімфаденітом і навіть остеомієліт щелепи.

Нерідко в області восьмого зуба виникають кісти, а так само кістозні новоутворення.

Тому такий сплячий зуб нами розглядається як бомба уповільненої дії, яка може проявити себе в будь-який, самий незручний для Вас момент - на відпочинку, у відрядженні, під час сесії або будь-якого іншого відповідального заходу.

Показаннями до видалення зуба мудрості також є:

• Неправильне положення зуба. Наприклад, зуб мудрості може лежати з нахилом або горизонтально. Такий зуб не представляє ніякої цінності для протезування, тому його можна видаляти.

• Відсутності простору для прорізування. Якщо в такому випадку не видалити зуб мудрості, то може статися зсув зубного ряду, що вкрай небажано.

• Розвиток перікорніта (запалення капюшона). Прорізався зуб мудрості приймає таке положення, що частина його коронки покрита слизовою оболонкою - капюшоном. Між зубом і капюшоном утворюється простір, в яке можуть потрапляти патогенні мікроорганізми, сприяючи розвитку запального процесу.

• Кісти в області зуба мудрості - зуб, який є причиною кісти і пов'язаний з нею, віддаляється, оболонка кісти вискоблюється і направляється на патогістологічне дослідження.

З повагою, клініка «Мед-Б'юті».
Тел .: (050) 759-73-73; 067-101-99-47
Адреса: м. Київ, проспект Валерія Лобановського, 17
Лікарня "МЕДБУД", 1-й поверх, праве крило.
Графік роботи: ПН-ПТ з 8:00 до 20:00,
СБ з 9:00 до 19:00.

Ви можете записатися на прийом, зателефонувавши за телефонами:
тел./факс. (044)273-34-33, моб. (050)759-73-73, (067) 101-99-47